Stairway to heaven

D3rde Verdieping – ruimte voor bezinning en ontmoeting

Als het Stadspastoraat vertrekt uit het Spijkerkwartier naar het moderne Rozet zoekt het naar een nieuwe identiteit en een nieuwe koers. Het moet een modern centrum worden voor bezinning en ontmoeting voor iedereen: zo ook de identiteit.

De nieuwe locatie en verdieping binnen het Rozet geven de doorslag voor de naam: Derde Verdieping (D3rde Verdieping). Het gaat om verdieping van je geloof of, als je niet gelooft, van je levensbeschouwing. Het woord verdieping is ook een mooie paradox. Bij ‘verdieping’ denk je dat je naar beneden gaat, de diepte in, maar je gaat omhoog. De derde verdieping is driehoog. Derde verdieping is dan de ultieme verdieping, de échte verdieping.

visitekaartjes van de D3rde Verdieping
Raam sticker

Het logo is een modern symbool van twee figuren op een roltrap tot in de wolken (Stairway to Heaven) en roept het beeld op van een groot warenhuis: D3rde Verdieping biedt voor elk wat wils, want zoveel mensen zoveel zinnen (in het leven).

Ad Boogaard (pastor/coördinator): “De twee figuren op de trap staan voor ontmoeting, voor ik en de ander. Onduidelijk is of ze naar boven of naar beneden gaan. Of misschien gaan ze wel heen en weer, als de engelen op de Jacobsladder.

De wolk boven de trap doet denken aan ‘De wolk van niet weten’, een tekst uit de mystieke traditie. Die tekst spoort aan tot bezinning op onze relatie met het goddelijke en de sacrale werkelijkheid, gebaseerd op de metafoor van de wolk, die God aan het oog onttrekt van zijn toeschouwers.”

boekenleggers van de guerilla campagne

Om de nieuw naam en invulling snel te laten ‘landen’ bedenken we een simpele maar effectieve guerilla-campagne. We stoppen boekenleggers met interessante one-liners in bijzondere boeken bij de bibliotheek (verdieping lager in Rozet) en in magazines bij de verschillende cafés.

website van de d3rde verdieping
roll up banner