Tracket makes time work

Avisi Apps

‘We build apps that fill gaps’ is de slogan van Avisi apps. Dit doen zij door apps te ontwikkelen die software beter maken. Avisi Apps helpt de productiviteit te verhogen, effectieve processen in te richten en data voor iedereen in een organisatie toegankelijk en bruikbaar te maken.

Zo ontwikkelden zij een app die de werkprocessen van Monday (workflow platform) beter laat functioneren. De opdracht die we meekregen was een naam en logo te ontwikkelen voor hun nieuwe time-tracking app. Deze moet opvallen tussen de vele Marketplace-aanbieders van Monday.

Na onze studie van de app en het afzetkanaal Marketplace van Monday begonnen we aan de naamgeving. Deze moest uniek en kort zijn zonder associaties. Het logo moet in een avatar onderscheidend en leesbaar blijven t.o.v. de concurrenten. De “t” (tracket) uit het beeldmerk vormt een cirkel (klok) in 7 delen van de dagen in de week. De cirkelvormige vormentaal (timesheet) kunnen in kleuren variëren. De kleuren zijn zacht en menselijk. Met de pay off ‘makes time work’ stralen we precies het juiste merkgevoel uit.

Het resultaat is een levendige en dynamische identiteit die kan bewegen in vorm, typografie en kleur.

Tracket logo
Tracket beeldmerk
Website van Avisi apps. Daar op te zien is het tracket app