Ontdek kunst op straat

Buitenkunst Arnhem

Behalve in vele mooie musea in Arnhem staat er heel veel kunst gewoon op straat. Tijdens je fietstocht of wandeling door Arnhem kom je kunst tegen van Klaas Gubbels, Peter Struyken, Remy Zaugg die worden afgewisseld met street art van Carel Willink, Drawmama of Sivanski of kunstenaars die je niet eens kent. Stuk voor stuk pareltjes op pleinen, parken, kantoorgebouwen, monumentale gebouwen en gewone straten. 

Om al deze kunstwerken voor iedereen bereikbaar en inzichtelijk te maken hebben wij van de gemeente Arnhem de opdracht gekregen om een website met alle kunstwerken en wandelroutes te maken.

We maakten voor dit project een typografisch logo waarbij sommige letters refereren aan kunstwerken in Arnhem. Herken jij ze (uitslag staat onderaan deze pagina)?

De vormentaal is voortgekomen uit delen van het typografische logo. Deze abstracte vormentaal past goed bij de kunstwebsite en gebruiken we als achtergrond voor de kunstwerken.

Het resultaat is een mooie, inspirerende en overzichtelijke verzameling van kunstwerken in de openbare ruimte van Arnhem. Om rustig achter je computer te bekijken of om eropuit te trekken met een wandelroute op je mobiel.