Duurzaam visualiseren

Arnhem Aan

Arnhem Aan is een initiatief van de gemeente Arnhem, het Energieloket Midden Gelderland en een groep energiebewuste Arnhemmers met als doel om lokaal het duurzaam omgaan met energie te stimuleren. Dit doen zij door middel van informatieve campagnes, dialoog en het faciliteren en verstrekken van ondersteuningsaanbod.

Wijkgesprekken Arnhem
Social Arnhem Aan

Om dit netwerk van duurzame initiatieven te vergroten zijn wij begonnen met de zichtbaarheid te vergroten. Een eigen identiteit creëren die herkenbaarheid gaat genieten. Een stijl die makkelijk de soms ingewikkelde materie moet kunnen uitleggen.

De start was een nieuwe site die meer is opgezet als een customer journey. Hoe vind ik als huurder, eigenaar, ondernemer of vereniging van een woning of pand makkelijk mijn weg tot de juiste informatie. Dit doen we in een nieuw kleurschema, typografie en sjablonen. Om de verschillende onderwerpen te visualiseren hebben we een illustratie- en animatielijn ontwikkeld.

Voor deze identiteit hebben we zowel online (video’s, website, socials etc.) en offline (vlaggen, campagnes, posters, flyers, bespaarboxen) ontworpen.

Campagne posters voor energie besparing

Diep Arnhem doet zijn/haar naam recht aan. Door kritisch mee te denken maken we samen, klant + opdrachtgever, de nodige verdiepingsslag die zorgt dat de communicatie effectief is!

Erik van Cuijk, Senior Communicatieadviseur
Illustraties van de Arnhem Aan huissijl
Website www.arnhemaan.nl